Сучасна мистецька школа: реалії та перспективи.

Колесник Алла Юріївна
27 квітня 2021 року у Черкаській ДМШ №3 вперше серед викладачів народних інструментів міста відбулася бліц-конференція в межах вже традиційного циклу міських відкритих бліц-конференцій серед педагогічних працівників закладів спеціалізованої мистецької освіти “Сучасна мистецька школа:реалії та перспективи”.

Тема конференції: ” Інноваційна діяльність як складова процесу формування ключових мистецько-освітніх компетентностей” зібрала для спілкування та обміну педагогічним досвідом викладачів не лише зі шкіл міста, а й області.
Розпочала роботу бліц-конференціі директорка ДМШ №3 Алла Колесник . В тезах її доповіді були висвітлені питання традиційних та інноваційних тенденцій розвитку мистецької освіти, які є необхідними та взаємопов’язаними складовими формування конкурентноспроможного закладу початкової мистецької освіти, окреслені аспекти світових та європейських тенденцій інновацій загалом та культурно мистецької освіти зокрема.
Заслужена працівниця культури, Качор Н.В. (ДМШ №3) охопила основні тенденції впровадження інновацій в типовій навчальній програмі “Музичний інструмент баян” як документа-орієнтира для викладачів початкових мистецьких навчальних закладів.
Завідуюча відділом народних інструментів Ющенко О.М. (ДМШ №3) поділилася особистими практичними напрацюваннями та результатами впровадження в роботу ігрових форм навчання та словесно-поетичного образу під час вивчення нот першої октави початківцями молодшого віку.
Майстер-клас з учнями-бандуристами нашої школи провела старший викладач Чорнобаївської ДШМ Танцюра Т.Г.
Цікаво було побачити, як практикує у своїй роботі з учнями-гітаристами метод професора В.М.Івка Ковальова Г.В. (Черкаський музичний коледж)
Практичною для кожного слухача була інформація від Коваленка О.А. (Червонослобідська ДМШ) щодо використання новітніх комп’ютерних технологій в роботі з учнями різного віку.
Для керівників колективів корисною стала інформація про аранжування за допомогою редактора “Finale”, яку презентував викладач Черкаської ДМШ №1 ім. Лисенка Рябоконь С.М.
Дякуємо доповідачам та слухачам за нові знання та щире спілкування. Очікуємо нових зустрічей!